Vårt arbete med CSR och samhällsansvar

CSR är en förkortning för Corporate Social Responsibility, som beskriver företagens samhällsansvar för sociala, etiska och miljömässiga aspekter.

Som grund för vårt arbete med CSR ligger vår vision och vår affärsidé. Enligt oss på Forss Webservice AB handlar ansvaret om ansvarsfullt beteende i allt vi gör gentemot våra kunder, medarbetare, intressenter och i samhället vi verkar. Vi tror på långsiktiga relationer där vi skapar produkter och tjänster med en minimal miljöpåverkan och utvecklar lösningar som baseras på verkliga behov.

Nedan följer några av de projekt vi arbetar med inom CSR.


Miljövänlig IT

Miljövänligt IT

Forss Webservice strävar alltid efter att arbeta och tänka miljövänligt. Ett steg i detta arbete skedde i samband med nybyggnationen av våra nya lokaler på Lövåsen i Katrineholm. Dessa lokaler byggdes med miljön i åtanke.

El som vi köper in till vår verksamhet kommer oavkortat från förnybara källor så som vind och vatten. Vår miljövänliga kylanläggning använder dessutom kylan från berget under vår serverhall. Detta gör att vi har en energieffektiv kylning och uppvärmning av fastigheten.

Vi jobbar med så strömsnåla alternativ som möjligt och följer den tekniska utvecklingen. Ett annat verktyg för att skona miljön är vårt arbete med virtuella maskiner.


Katrineholms Tekniska College - KTCKatrineholms Tekniska College

KTC är en gymnasieskola med fem program varav två är högskoleförberedande - Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet. Övriga program är El- och energiprogrammet, Fordons- och transportprogrammet samt Industritekniska programmet.

Forss Webservice AB är ett av medlemsföretagen i KTC Intressenter som är engagerade i den lokala gymnasieskolan i ett samarbete mellan näringslivet och kommunen. Genom vår medverkan i KTC Intressenter har vi haft möjlighet att ta emot elever på studiebesök, delta i programråd för att diskutera programövergripande frågor som utbildningens mål, förväntade kunskaper, kursmoment.


Föreningslivet

För oss på Forss Webservice AB är det även viktigt att stödja det lokala föreningslivet. Vi är sedan 2006 stolta sponsorer till Katrineholms Golfklubb och sedan 2007 även stolt sponsor till Värmbols FC.

 

Katrineholms GolfklubbKatrineholms Golfklubb


1959 bildades Katrineholms Golfklubb och utsågs 1990 och 2012 till Årets golfklubb. Golfklubben har fostrat en av Sveriges mest framgångsrika golfare, Robert Karlsson. Bland annat har han vunnit elva titlar, blivit utsedd till Årets Golfare 2010 och fått pris som Bästa Manliga Idrottare i januari 2009.


Värmbols FCVärmbols FC


Värmbols FC bildades redan 1990 och är sedan hösten 2009 samarbetsklubb med AIK. Klubben ingår även i Fotbollsförbundets Elitprojekt.
VFC har under åren fått fram många talanger som exempelvis Dejan Doslic, Patrik Grönvall och Gustav Jansson, målvakt i Åtvidabergs FF.


Det lokala företagsklimatetFöretagarna i Katrineholm, Flen och Vingåker

Mattias Forss brinner för det lokala företagsklimatet och har sedan 2005 engagerat sig i Företagarna Katrineholm Flen Vingåkers styrelse, där han sedan ett par år tillbaka är ordförande.

Kontakt

0150-66 26 00 | info@forss.se

Vill du att vi kontaktar dig?

Kontakt

Telefon:
0150-66 26 00

E-post:
info@forss.se

Adress:
Videvägen 15
641 49 Katrineholm

Öppettider:
Vardagar kl 08-17

Lite kort om Forss

Forss Webservice AB är ett serviceinriktat IT-företag från Katrineholm. Vår affärsidé är att öka våra kunders lönsamhet med hjälp av IT. Vi är ett ungt och drivet gäng professionella projektledare, webbutvecklare och tekniker som är experter på vårt område, att hjälpa dig med IT.

Läs mer om företaget »

. . .
.

Senaste Nytt

Det finns inga artiklar...

.